Eerste dagje

Vanochtend stonden om kwart over zes m’n ouders en m’n zusje al voor de deur. Dat was erg vroeg, aangezien ik gisteravond nog met Celeste en Kimberly naar Musicalgirls was in Ermelo. Dus ik kon helaas niet al om 22.00uur naar bed.

Om 1.00u was ik thuis en kon ik de laatste spulletjes in mijn koffers stoppen. Daarna kon ik lekker naar bed om toch nog een paar uurtjes slaap te maken (met in mijn achterhoofd ‘ik kan morgen in het vliegtuig 8 uur slapen’).

We waren netjes op tijd op Schiphol en inchecken ging ook lekker snel. Achter de douane hebben wel lekker ontbeten. Warme croissants met Jus d’orange, heerlijk!

Uiteraard moest er nog een beetje geshopt worden, maar het enige wat we gescoord hebben zijn sigaretten (zo dat scheelt een hoop met wat in moet betalen bij de Nederlandse winkels). Nu heb ik weer even genoeg voor, wat zal het zijn, vier weken (moet lukken).

De vliegreis duurde erg lang. Voor het opstijgen lag ik al een beetje te slapen. Op het moment dat ik wakker werd, dacht ik dat we er al een aantal uur op hadden zitten. Helaas, we zaten pas drie kwartier in de lucht. Na wat kinder chocolade (sorry Ce, dat ging heel snel op) en wat drinken nog een poging gedaan tot slapen. Dit keer lukte het weer een uurtje.

Verder tijdens de reis een enkele aflevering Friends gekeken (weer excuses aan Celeste voor het harde lachen).

Na 7,5 uur vliegen landden we eindelijk op Newark Airport. Na een flinke registratie bij de douane konden we door naar de koffers. Deze lagen gelukkig al op de band. Hierop hoefde we dus niet lang te wachten.

Eindelijk kon ik naar buiten voor een sigaretje (nee hoor, ik ben niet verslaafd).

Met de taxi zijn we naar ons hotel gereden. Pap, de taxichauffeur is slimmer. Die gooit een koffer op de bijrijderstoel en laat ons met z’n drieën achterin zitten.

Helaas konden we bij aankomst nog niet inchecken. Na een kleine kledingverandering konden we de stad in.

We hebben een beetje gewandeld door het Times Square district. Uiteraard moest er ook geshopt worden. We hebben overigens nog niets aangeschaft.

Rond 16.00uur zijn we weer teruggekeerd naar ons hotel om in te checken en ons even op te frissen.

Na een uurtje te hebben geïnternet, zijn we begonnen met het eerste spelletje: ‘waar is de capitol gids gebleven’. Deze heeft zich goed verstopt en hebben we tot op heden nog niet gevonden. Waarschijnlijk ligt deze nog in het vliegtuig. De schuldige hiervan is …
Vervolgens hebben we het hotel weer verlaten om een hapje te eten. Ik had hele leuke ervaringen met Ellen’s stardust dinner. Helaas stond daar een gigantische rij. Onze eerste maaltijd bestond nu uit een lekkere Big Mac.

Onderweg laat m’n moeder nog haar fotocamera vallen, waarna ze direct de vraag stelt “wat gebeurde er?” (een beginnende vorm van dementie!!).

Na het eten zijn we nog wat wezen wandelen rondom Times Square. Waarna we ons hebben begeven naar ons hotel.

Het is hier momenteel 20.30uur en we zijn er wel weer klaar meer voor vandaag. Onze voetjes moeten even uitrusten.

Hopelijk kunnen we lekker slapen.

Dit bericht is geplaatst in 2010 | New York. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *