Mary Poppins | 1-17

Voor de rol van Mary Poppins is Nederland op zoek gegaan door middel van het televisieprogramma Op zoek naar Mary Poppins. Van de 8 uitzendingen heb ik 6 maal live in de zaal kunnen meegenieten van deze zoektocht. 

Vanaf het begin van de audities heb ik mijn voorkeur gehad voor Irene Borst. Aangezien ik haar nog kende van Tarzan en zij mij daar heeft verbaasd over haar talenten in de de rol van Jane, gunde ik haar die rol. Helaas is Irene geen Mary geworden maar heeft een welverdiende vierde plaats gehaald. De concurrentie van Noortje Herlaar was te groot. Noortje heeft namelijk tijdens de liveshows laten zien dat zij ook heel veel talent heeft. Het Nederlandse publiek vond dat ook, dus heeft bepaald dat Noortje (zeker niet onterecht) Mary is geworden.

Gelukkig kwam tijdens de repetitieperiode het nieuws dat Irene wel de understudy van Mary Poppins zal gaan worden en dat Sophie Veldhuizen de alternaterol op zich zal nemen.

Gelukkig mocht ik de tweede voorstelling van Mary Poppins al naar het Circustheater om de Nederlandse versie voor het eerst te bewonderen. Ik was meteen verkocht en er volgde nog vele shows en er zullen er nog veel meer volgen.

Mary Poppins is een geweldige musical. Alles aan deze show klopt: het toneelspel, de liedjes, de muziek, de dansen, het decor, de belichting, de kostuums…

Dit bericht is geplaatst in Blogs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *