Romantische zonsondergang

Vandaag waren we wederom vroeg wakker. Het ontbijt werd deze keer door het hotel aangeboden. Zeer lekker broodjes met verse jus d’orange.
Direct na het ontbijt hebben we ons hotel verlaten om op weg te gaan naar de volgende. Vandaag staat Campeche op het programma.

Na een zeer lange weg zijn we rond 13u in ons hotel aangekomen. Onderweg hebben we oponthoud gehad vanwege wegwerkzaamheden. We zijn blij te merken dat ze hier enigszins iets met de weg doen, maar de manier waarop het verkeer hier hinder van ondergaat is wat vreemd. In plaats van de door Nederlanders gewende gewijzigde snelheidsaanduidingen boven de weg, worden hier om de 10 meter een drempel geplaatst. Dit zijn niet de drempels dij wij gewend zijn in Nederland, maar drempel van 30cm breed en 30cm hoog. Je begrijpt wel dat we hierdoor héél langzaam moesten rijden.

Direct na het inchecken zijn we meteen weer de hort op gegaan. In Campeche is zeer weinig te beleven (dit zeg ik maar voordat ik de rest van de dag ga beschrijven). We hebben wat rond gelopen door het ’toeristische’ gedeelte. Hier moeten jullie onder verstaan een aantal grote supermarkten en een shopping mall waar alle winkels dicht waren. Na deze eerste ervaring zijn we wat wezen eten bij de McDonalds.

Na de zeer verlaatte lunch zijn we het culturele deel van Campeche wezen bezoeken. Hieronder moeten jullie verstaan het historische gedeelte van de stad, waar werkelijk niets te zien of te doen is. Uiteindelijk maar gewoon wat lekker gewandeld. Maar na een tijd hadden we het wel gezien. De zon hielp ook niet mee, om het ons naar de zin te maken.

Na ons bezoek aan Campeche zijn we teruggekeerd naar het hotel waar we een lekker duik hebben genomen in het zwembad. Dit was een zeer leerzame ervaring. Ik heb namelijk van Edwin geleerd hoe Cola gemaakt wordt (nee, niet op die manier…): Men neme een zwembad met cola (zonder prik nog), men gaat in dit zwembad staan en gaat dat heel hard met de handen tezamen van boven het water naar onder het water. Hiermee ontstaat prik!!

Na deze informatieve middag zijn we ons gereed gaan maken voor het diner. We hebben tijdens onze wandeltocht gezien dat Applebees hier gevestigd is (voor de niet-kenners: een zeer bekende Amerikaanse keten). We hebben hier zeer lekker gegeten. Met als toppunt het dessert. Dit was een heerlijke white chocolate brownie (die van Ivonne zijn wel veel lekkerder!!).

Op het moment dat we het restaurant verlieten, zagen we de zon bijna ondergaan in de zee. Van dit romantische verschijnsel moesten we natuurlijk wel even genieten. Dit genieten ging anders dan normale mensen zouden doen. Wij hebben namelijk de hele tijd alleen maar foto’s staan nemen (dit alleen maar om dit moment met jullie te kunnen delen, is dat niet lief??)

Momenteel zitten we weer in het hotel en gaan vanavond eens lekker op bed een boek lezen en wat internetten. Hopelijk valt er morgen meer te beleven…

Dit bericht is geplaatst in 2010 | Mexico. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *