De bergen achter ons!!!

Vannacht was het voor ’t eerst dat we wakker werden van de kou. San Cristobal ligt wat hoger is de bergen. Hier zou het dus mee te maken kunnen hebben. Nadat we beide maar een wat dikkere deken hadden gepakt, konden we beide nog wat uurtjes slapen.
Het ontbijt hebben we ditmaal weer genuttigd in het hotel. Het was een beetje een karig ontbijt, maar veel heb ik ook niet nodig.

Na het ontbijt konden we weer op pad. Helaas moesten we nu zelf het pokkeneind lopen om de auto te halen waar we deze gister hadden geparkeerd. Nu hadden we niet alleen meer medelijden met de hotelmedewerker, maar ook met onszelf. Ach, met het vooruitzicht dat we vandaag bijna alleen maar in de auto zouden zitten, konden we best wel een stukje wandeling gebruiken.

Na ruim 2,5 uur rijden, heel veel drempels en bochten verder, kwamen we aan bij Aqua Azul. Deze plek staat bekend om de vele mooie watervallen. Dit was niet gelogen. Het was een heel mooi gezicht, al dat stromende water van de bergen.

Uiteindelijk hebben we hier een klein uurtje rondgelopen, waarna we onze weg weer konden voortzetten naar Palenque. Hier zullen we de komende nacht verblijven.

De weg vanaf Aqua Azul naar Palenque was de ergste weg die we hier in Mexico hebben meegemaakt. Op sommige stukken ontbrak zelfs het asfalt, waardoor er in de zandgrond diepe kuilen waren ontstaan. Dat onze auto nog leeft is een wonder (klop, klop).

Maar uiteindelijk hebben we de bergen achter ons gelaten. Vanaf nu hoeven we geen scherpe bochten meer te maken en kunnen we vanaf morgen hopelijk eindelijk een beetje snelheid gaan maken, met waarschijnlijk uitzondering op de plekken waar drempels liggen…

Bij aankomst bij het hotel hebben we eerst ingecheckt, waarna we met de auto Palenque hebben verkend. Blij toe dat we dit even snel met de auto hebben gedaan. Ook dit dorpje stelt niet zoveel voor.

Na onze sightseeing hebben we een lekker duik in het zwembad genomen. Maar goed dat het zwembad nat is, want na een kwartier begon het te regenen. En ja, wat maakt dat uit, als je toch al in het water ligt. Lekker blijven zwemmen dus.

Momenteel zitten we in het restaurant van het hotel en hebben we net lekker gegeten. Dit is de enige locatie waar de wifi werkt, dus moeten we hier maar even vertoeven om de foto’s te uploaden en de site bij te werken.

Morgen hebben we weer een lange reis voor de boeg, dus weer lekker op tijd het bedje in…

Dit bericht is geplaatst in 2010 | Mexico. Bookmark de permalink.

1 reactie op De bergen achter ons!!!

  1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *