Maar eerst twee maanden vakantie vieren…

Na 5,5 jaar werkzaam te zijn geweest bij Ernst & Young heb ik besloten om een nieuwe stap te gaan maken in m’n carrière. Dit hield in dat ik als eerst een keuze moest gaan maken wat ik überhaupt wilde. Als accountant heb je, over het algemeen, twee keuzemogelijkheden: het bedrijfsleven zelf in of een ander accountantskantoor. Aangezien ik het vak nog onwijs leuk vind en mijzelf (nu nog) niet het hele jaar achter hetzelfde bureau zie zitten, heb ik besloten om het in accountantsvak te blijven.

En ja, dan moet je gaan solliciteren… Dit is iets wat ik nog nooit in mijn leven gedaan heb. Bij Ernst & Young ben ik via via voor een snuffelstage in mijn tweede studiejaar terecht gekomen. Hierdoor heb ik ook mijn stage voor mijn derde jaar hier kunnen uitvoeren, waarna ik een intentieverklaring heb ontvangen om na mijn studie in dienst te komen.

Ik ben mij eens gaan verdiepen in de diverse accountantskantoren die Nederland rijk is. Dat zijn er best veel als je goed zoekt. Mijn keuze moest ik dus beperken. Ik heb gekozen om te solliciteren bij de grote kleine accountantskantoren. Met andere woorden: kantoren die er zeker toe doen, maar net iets kleiner zijn dat de ‘big four’. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe het er daar aan toe gaat, maar met de zekerheid dat er genoeg mooie klanten wachten op een controle van een accountant.

Solliciteren: Naar mijn mening kan je je hier een beetje op voorbereiden, maar ik denk dat het belangrijkste toch is om gewoon jezelf te zijn en eerlijk je verwachtingen te delen met de eventuele nieuwe werkgever. Als je weet wat je wilt en wat je niet wilt, kom je een heel eind. Zelfkennis is uiteraard ook een belangrijk eigenschap (dat vond ik dan nog eigenlijk het moeilijkst van alles).

Na diverse gesprekken en de daaropvolgende aanbiedingen heb ik besloten om per 1 oktober 2011 in dienst te treden bij Mazars te Rotterdam. Ik heb heel veel zin om aan deze nieuwe uitdaging te starten.

Mijn laatste werkdag bij Ernst & Young heb ik inmiddels al achter de rug. Met een heel gek gevoel heb ik vrijdag 29 juli afscheid moeten nemen van mijn collega’s en werkplek. Dit houdt in dat ik nu lekker twee maanden vakantie heb en met een frisse moed kan beginnen bij Mazars!!

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

1 reactie op Maar eerst twee maanden vakantie vieren…

  1. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *