De studio’s

Vanochtend was ik iets later wakker dan gister, gelukkig! Na het ontbijt gaan we lekker op pad. Vandaag staan de Universal Studio’s op het programma.
Wat een bijzonder park is dit. Op het moment dat je de plattegrond in je handen krijg denk je ‘hoe ga ik het hier de hele dag volhouden?’. Toch blijkt het schijn. Want we maken zeker de hele dag vol.

Een aantal attracties zijn shows of films, waardoor we goed moeten uitzoeken in welke volgorde en tijdstippen we de shows gaan zien. Tussen de shows door kunnen we in de attracties.

De attracties zijn elke keer weer een verrassing. Nergens staat aangegeven wat voor soort attractie het is. Stuk voor stuk zijn het mooie en leuke attracties. De één nog heftiger dan de ander, maar we zijn er geen van beide misselijk van geworden.

Ook de shows zijn geweldig. 4D-films, 3D-films, een show met stunts en een show over special effects. Je kijkt je ogen uit!

Naast de attracties en de shows hebben we ook een tramtour door de studio’s gemaakt. Tijdens deze tour werden we ook verrast door een aantal special effects die in films gebruikt worden. Heel indrukwekkend. Tevens rijden we door nagemaakte straten uit de USA. Ik heb, persoonlijk, mijn bedenkingen tegen straten. Zullen deze echt gebruikt worden voor films?? Ik ben nog niet overtuigd.

Na een flinke dag slenteren door het park, overigens in heel erg warm weer, besluiten we naar Universal City Walk te gaan. Dit is een ‘dorpje’ naast het park waar diverse restaurants en winkels zitten.

Omdat we beide erg dorstig zijn, gaan we eerst in het Hard Rock Café wat drinken. Nadat Edwin een biertje heeft besteld wordt aan hem gevraagd “can I see your ID?”. Sorry, ik en de man naast Edwin moesten er allebei erg om lachen.

Na ons drankje hebben we wat gegeten en zijn daarna weer teruggegaan naar het hotel.

Best wel vreemd dat ik op het moment dat ik ‘s avonds in mijn hotelkamer zit, ik in Nederland al jarig zou zijn en hier nog een aantal uurtjes moet wachten…

Dit bericht is geplaatst in 2011 | Amerika. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *