Miss Saigon | 28

Vandaag weer een show Miss Saigon met heel veel understudy’s.

De regelaar Stanley Burleson
Kim Laiying Wang
Chris Ton Sieben
Ellen Anouk Maas
John Marlon David Henry
Thuy Robin van den Akker

Vandaag is het de eerste dag dat Marlon de rol van John vertolkt. De matinee heeft hij gespeeld en ik zie zijn tweede show. Qua stem vind ik Marlon erg goed. Hij lijkt verdomd veel op Edwin. In zijn spel moet hij nog groeien. Ondanks dat hij erg zeker over komt, maakt hij bewegingen met z’n handen en armen die niet direct stroken met de tekst. Tevens gebruikt hij zijn lichaam te veel om hetgeenwat hij zingt uit te beelden. Dit lijdt voor mij enorm af en is ook niet noodzakelijk.

Anouk speelt vanavond de rol van Ellen. Anouk is vocaal erg goed en qua spel ook erg fijn om naar te kijken. Het is voor mij moeilijk om haar niet te vergelijken met Brigitte en Maike. Deze twee hebben namelijk een krachtigere stem dan Anouk, waardoor bepaalde stukjes anders overkomen. Maar zonder een vergelijking te maken kan ik genieten van Anouk.

De rol van Thuy wordt vanavond gespeeld door Robin. De laatste keer dat ik Robin zag in deze rol is volgens mij alweer een tijd geleden. Naar mijn herinnering vond ik heb toen wel goed. Vanavond vond ik hem tegenvallen. Dit heeft voornamelijk met zijn stem gebruik te maken. Ik vind dat hij met een zeurdigere piepstem aan het zingen was, waardoor ik me meer irriteerde dan kon genieten. Qua overtuigen in de ‘boze scenes’ is Robin zeker wel gegroeid.

Dit bericht is geplaatst in Blogs met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *