Wicked | 29

Vanavond ga ik na weken eindelijk weer eens naar Smaragdstad.

Elphaba Renée van Wegberg
Glinda Céline Purcell
Fiyero Jim Bakkum
De Tovenaar Bill van Dijk
Madam Akaber Pamela Teves
Nessarose Christanne de Bruijn
Moq Niels Jacobs
Professor Dillamond Jochem Feste Roozemond
Ensemble Nuno Azevedo
Ensemble Ben Cox
Ensemble Neil Dolan
Ensemble Jeroen Duijghuisen
Ensemble Corinne Ponton
Ensemble James Cook
Ensemble Bettina Holwerda
Ensemble Tommie Luyben
Ensemble Myrthe Maljers
Ensemble Heather Carino
Ensemble Vicky Riddoch
Ensemble Merlijn Wolsink
Ensemble Eva Scheffers
Ensemble Kris Siekerman
Ensemble Michael Nieuwehuyze
Ensemble Penny Vos
Ensemble Ianthe Tavernier
Ensemble Kelvin Wormgoor

 

Eindelijk zie ik Céline weer eens in de rol van Glinda. Iedereen zeurt altijd maar dat Chantal nooit speelt, maar ik heb Chantal nog bijna elke show gezien. Dit is de 5e keer dat ik iemand anders in de rol van Glinda zie. Dus naar mijn idee wel eenbeetje overdreven dat iedereen maar klaagt.

Céline speelt de rol van Glinda echt geheel op haar eigen manier. De humor is total anders. Waardoor op andere momenten en met andere redenen gelachen wordt. De zang van Céline vind ik persoonlijk net iets fijner dan die van Chantal.

Deze show zijn mij een aantal dingen opgevallen:
Nessarose had tijdens haar eerste scène  haar blauwe hesje niet aan.
– Het petje van Tommie viel tijdens ‘dans door de dag’ af.
– Het leukste van de hele show was toch wel de improvisatie van Céline: tijdens ‘populair’ kreeg zij een kriebel in d’r keel en begon een aantal keer te kuchen. Na haar danskunstjes kwam ze kuchend naar Renée. Renée vroeg aan Céline of het wel ging. Céline zegt dat het wel gaat maar blijft kuchen. Ze zegt: “misschien moet ik ook niet zo veel roken”. Ondertussen blijft ze doorkuchen. Opeens zegt ze “ik kom zo bij jullie terug” en draait een kwartslag en blijft kuchen. Nadat ze uit gekucht is, zegt ze “en dit had juist een heel mooi stuk moeten zijn”. De hele zaal lag ondertussen in een deuk en gaf een daverend applaus.

Ik heb me vanavond weer kapot gelachen. Toch snel maar weer terug…

Dit bericht is geplaatst in Blogs met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op Wicked | 29

 1. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

 2. Eva schreef:

  haha dat stukje over céline klinkt echt super!! ben nog nooit naar wicked geweest, maar doe mijn best mijn moeder over te halen! wil wel sowieso Céline zien, ben echt een fan van haar ;) weet u misschien wat de vaste speeldata van Céline zijn in wicked??
  Groetjes, Eva
  ps. Rookt Céline eigenlijk of was dat ook gewoon een grapje? :$

  • marshabrink.nl schreef:

   Céline heeft haar speeldata staan op haar fanpage op Facebook. Ik weet niet of ze echt rookt.
   Wicked is zeker de moeite. Beter je best doen om je moeder over te halen!
   Groet, Marsha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *