Beetje boos

Stage entertaiment heeft aangekondigd dat de musical Ghost voorlopig niet te zien zal zijn, maar dat The Little Mermaid vanaf augustus in het Beatrix Theater te Utrecht zal gaan spelen.

Maandenlang verheug ik mij al op de komst van Ghost. In februari jl. heb ik in Londen deze mooie show al mogen bewonderen en ik was meteen verkocht. De afgelopen maanden van enkele personen te horen gekregen dat zij in deze prachtige productie een rol hebben weten te bemachtigen. Zo blij waren zij, zo blij was ik. Hoe leuk is het om te weten dat er een hoop talent in een fantastisch show komen te staan. Hierdoor was mijn zin alleen maar groter geworden.

Een tijdje terug is de verkoop van Ghost van start gegaan en uiteraard een kaartje gekocht voor de eerste try out op, hoe kon het ook anders, de eerste rij.

Opeens lees je het verschrikkelijke nieuws: voorlopig geen Ghost. Meteen denk ik dan aan al die fantastische spelers die nu dus maanden zonder werk zitten. Vol energie hebben zij zich door de audities heen geworsteld en uiteindelijk voor niets. Hoe kan je als bedrijf deze keuze maken. Dan denk je toch echt alleen maar aan de centen in plaats van je personeel? Natuurlijk weet ik wel dat Stage ook maar een onderneming is die al doelstelling heeft ‘winst maken’. Maar zonder personeel die met passie werken in dit vak geen musical. En geen musical betekent geen inkomsten.

Maar ook voor mij even slikken. Nogmaals, ik had mij echt verheugd op de komst van deze productie. Nieuw en bekend talent bewonderen in een prachtige show is toch het mooiste wat er is. Nu maar duimen dat van uitstel geen afstel komt…

Sterkte voor de gehele cast en crew!

Tags: ,