Beetje boos

Stage entertaiment heeft aangekondigd dat de musical Ghost voorlopig niet te zien zal zijn, maar dat The Little Mermaid vanaf augustus in het Beatrix Theater te Utrecht zal gaan spelen.

Maandenlang verheug ik mij al op de komst van Ghost. In februari jl. heb ik in Londen deze mooie show al mogen bewonderen en ik was meteen verkocht. De afgelopen maanden van enkele personen te horen gekregen dat zij in deze prachtige productie een rol hebben weten te bemachtigen. Zo blij waren zij, zo blij was ik. Hoe leuk is het om te weten dat er een hoop talent in een fantastisch show komen te staan. Hierdoor was mijn zin alleen maar groter geworden.

Een tijdje terug is de verkoop van Ghost van start gegaan en uiteraard een kaartje gekocht voor de eerste try out op, hoe kon het ook anders, de eerste rij.

Opeens lees je het verschrikkelijke nieuws: voorlopig geen Ghost. Meteen denk ik dan aan al die fantastische spelers die nu dus maanden zonder werk zitten. Vol energie hebben zij zich door de audities heen geworsteld en uiteindelijk voor niets. Hoe kan je als bedrijf deze keuze maken. Dan denk je toch echt alleen maar aan de centen in plaats van je personeel? Natuurlijk weet ik wel dat Stage ook maar een onderneming is die al doelstelling heeft ‘winst maken’. Maar zonder personeel die met passie werken in dit vak geen musical. En geen musical betekent geen inkomsten.

Maar ook voor mij even slikken. Nogmaals, ik had mij echt verheugd op de komst van deze productie. Nieuw en bekend talent bewonderen in een prachtige show is toch het mooiste wat er is. Nu maar duimen dat van uitstel geen afstel komt…

Sterkte voor de gehele cast en crew!

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , . Bookmark de permalink.

9 reacties op Beetje boos

 1. Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

 2. Marleen schreef:

  Hai Marsha!

  Ik begrijp jouw boosheid volledig…Ik was na het horen van het nieuws over Ghost,minstens zo boos en teleurgesteld! Vooral voor de cast en àlle andere medewerkers. Maar inmiddels vraag ik me af: stel dat ze Ghost wèl in productie brengen,en de kosten niet worden terugverdiend (want dat is neem ik aan de voornaamste reden van “uitstel”),iets waar ze wellicht het afgelopen seizoen al mee te maken hebben gehad,wat zijn dan de effecten op langere termijn? De show eerder stopzetten? Kaartprijs alsnog verhogen,komende seizoenen veel minder (grote) producties? Deze keus is ongetwijfeld weloverwogen genomen,en ws de beste keus uit twee slechte opties. Ik kan alleen maar hopen dat hij uiteindelijk tòch komt,en dat iedereen die nu niet met Ghost kan starten,andere mogelijkheden vindt waar ze anders geen tijd voor zouden hebben gehad. En ik hoop dat deze verschraling in musicalland (geen MAG,minder producties) snel voorbij is!

  • marshabrink.nl schreef:

   Natuurlijk, uit oogpunt van SE is het waarschijnlijk een weloverwogen beslissing geweest. Maar dit neemt niet weg dat het voor de cast (andere medewekers zoals vaste medewerkers BeaThea zullen wel bij TLM aan de slag kunnen) een zeer droevige beslissing is.

 3. José de Breuk schreef:

  Iik ik ben het helemaal met je eens, ik had mij er ook erg op verheugd en ook de eerste kaartjes al gekocht.
  Hopen dat ze maar snel met nieuwe datums komen.
  En heel vervelend voor de cast.

 4. Marieke schreef:

  Zo zonde, gisteren de show gezien en het is gewoon wauw..

  • marshabrink.nl schreef:

   De show is inderdaad wauw. Ik ben (of misschien moet ik al zeggen ‘was’) erg benieuwd naar de Nederlandse versie.

 5. Eveline schreef:

  Ja zo zonde dit!:(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *