Drie landen in één dag

Vandaag gaan we Italië verlaten en zetten we onze trip voort naar Frankrijk. Onderweg stoppen we in Genova. Hier komen we na een korte autorit aan. Het is erg warm, dus beginnen we met een lunch in de schaduw. Tijdens onze lunch kijken we uit op prachtige boten. We realiseren ons dat we toch iets harder moeten werken…

Na een overheerlijke lunch lopen we door de haven van Genova en proberen we wat mooie foto’s te maken. Na een korte, maar zeer warme wandeling besluiten we naar de auto te gaan. Deze stappen we uiteraard niet in voordat we voor de laatste keer genoten hebben van het Italiaanse ijs.

De volgende stop is Monaco: hier wandelen we wat langs de boulevard. Edwin weet een mooie bezienswaardigheid aan te wijzen. Ik laat mij geheel verrassen. Komen we in één of andere bocht in een tunnel. “Hier komt de formule 1 altijd voorbij.” Spannend. Wel een mooie plek om te oefenen met de sluitertijd.

Uiteindelijk komen we op de plaats van bestemming uit: Nice te Frankrijk. Het hotel hadden we gisteravond al geboekt (toch?). We realiseerden ons voordat we gingen inchecken dat we geen bevestiging via de mail hadden ontvangen. Toen we in het hotel aankwamen bleek ook dat we niet geregistreerd stonden. Gelukkig was er nog één kamer vrij.

Nice is een zeer toeristische stad. Hierdoor bruist het langs de boulevard en in het centrum. Bij één van de vele restaurants die Nice rijk is ploffen wij neer en genieten van een heerlijk (vis)diner.

Via de wandeling terug naar het hotel komen wij bij Häagen-dazs terecht. Overigens geen toeval, want deze had ik op de heenweg al gespot. We smullen bij een heerlijke coupe met ijs.

Terug in het hotel is het alweer laat. We spelen voor het eerst met z’n tweeën het spel Take 10. Tot de 9e ronde blijft het spannend, maar door het nemen van een zeer groot risico ben ik vanavond helaas de grote verliezer!

Dit bericht is geplaatst in 2012 | Roadtrip met de tags . Bookmark de permalink.

1 reactie op Drie landen in één dag

  1. Εγγραφ schreef:

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *