Terug naar ‘huis’

We worden deze ochtend erg vroeg (lees: 6.30u) opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden. We vliegen vandaag namelijk terug naar Shanghai.

Gelukkig is het een vlucht van slechts twee uurtjes vliegen. Deze is zo voorbij aangezien ik nog wat foto’s van de vorige dagen heb uit te zoeken.

Als we op het vliegveld zijn aangekomen gaan we met de metro terug naar ons ons hotel. We waren een beetje bang voor de drukte in de metro, omdat we de laatste week zo gewend zijn geraakt aan te overvolle metro’s. Maar gelukkig was het toen wij instapte erg rustig en konden we met onze trolley’s en tassen lekker plaatsnemen op een zitplek.

Wanneer we in het centrum aankomen besluiten we eerst maar heel ordinair een burger te eten bij de McDonalds, waarna we terug naar ‘huis’ lopen.

Nadat we onze spullen hebben gedropt besluiten we een kort rondje te lopen om People’s Park en People’s Square. Teven wil ik nog even naar Hollister om mijn laatste inkopen te doen.

Als we rond een uurtje of drie weer in ons hotel zijn besluiten we even een powernap te gaan doen. Deze heeft helaas niet langer geduurd dan een uurtje. Geeft mij weer even de tijd om mijn website up to date brengen.

’s Avonds hebben we met Laura afgesproken om nog een keer samen te gaan eten. Wij gaan met de metro die kant op en Laura zou met de taxi komen. Als wij, hoe onbeleefd ook, iets te laat zijn, blijkt dat Laura er ook nog niet is. We krijgen een sms dat haar taxichauffeur geen idee heeft waar hij heen moet. Wij zoeken naar een oplossing. We vragen een Chinees of zij Engels spreekt, zodat wij aan haar kunnen vragen of zij de taxichauffeur van Laura uit kan leggen waar hij heen moet. De telefoon wordt overhandigt en er komt een aanwijzing in het Chinees, waarvan ik dacht dat als het in het Nederlands was ik niet zou begrijpen waar ik heen moet: wat een lang verhaal. Na een tijdje wachten belt Laura dat ze is gearriveerd. Wel aan de andere kant van de straat, maar ze is er.

We eten en kletsen gezellig en daarna bij een ander tentje nog even wat drinken. Tevens doen we het traditionele dobbelspel: alleen zonder alcohol. Dan is het toch iets minder…

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van Laura. Best gek om te weten dat je haar dan weer een flinke tijd niet zal zien.

Wij gaan lekker slapen, want morgen is de laatste mogelijkheid voor mij om nog iets van Shanghai te zien.

 

Dit bericht is geplaatst in 2012 | China met de tags , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Terug naar ‘huis’

  1. Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *