Hij gelooft in mij

Vanavond ga ik onverwachts voor de eerste keer naar de musical Hij gelooft in mij. De musical loopt zo goed dat de eerste maanden uitverkocht zijn, maar met een beetje geluk kon in nog goede kaarten krijgen voor vanavond.

André Hazes Martijn Fischer
Rachel Hazes-van Galen Chantal Janzen
Friedel van Galen Doris Baaten
Jan van Galen Hajo Bruins
Conny Jip Smit
Tim Griek Cees Geel
Jonge Rachel Femke Schuurmans

 

De musical Hij gelooft in mij gaat over het leven van André Hazes en zijn naaste familieleden en vrienden. De rol van André wordt gespeeld door Martijn Fischer. Vanaf het eerste moment leef je met hem mee alsof het echt André zelf is. Zijn lichaamsbouw en -houding zijn hoe we deze van André gewend zijn. Het spel van Martijn is heel erg mooi en de zang prachtig. Af en toe had ik echt het idee dat André weer even terug op aarde was.

De rol van de vrouw van André, Rachel, wordt gespeeld door Chantal Janzen. Deze vrouw kan je volgens mij in elke rol neerzetten en ze zal hem geloofwaardig spelen. Mooi om te zien hoe Chantal de problemen die Rachel had neerzet.

Doris, die de moeder van Rachel speelt, is voor deze rol echt totaal omgetoverd tot een Rotterdamse dame. Wat een pruik, kleding en een foute bril al niet kan doen.

Cees, die de rol van vriend Tim speelt, speelt een overtuigende persoonlijkheid. Het is alleen jammer dat hij ook een nummer moet zingen. Dit had van mij overgeslagen worden.

De overige castleden zijn stuk voor stuk geweldig. Het ensemble speelt een mooie toegevoegde waarde in deze musical.

De musical zit vol met liedjes van André Hazes. Niet alleen Martijn zingt deze nummers als André, maar ook zingen de andere castleden deze liedjes. Ik vind het echt bijzonder om deze volksnummers vanaf het toneel te horen en ook met hele andere stemmen, als dan die van André.

Het verhaal is erg indrukwekkend. Af en toe had het van mij nog wel iets heftiger gemogen, maar het geeft een heel goed beeld hoe André en zijn directe omgeving de verschillende periodes van André heeft beleefd.

Kortom, een musical die een mooi verhaal vertelt.

Dit bericht is geplaatst in Blogs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *