Per spoor

En ja hoor, daar gaat de wekker: 5.45u. Best vroeg voor een vakantie. Tja, je moet er wat voor over hebben om de wereld te verkennen.

Na het ontbijt stappen we in een taxi met al onze bagage. O ja nog iets: de taxi’s zijn niet gemaakt om toeristen met meer dan één stuk bagage te vervoeren. Die kofferbakken stellen werkelijk niets voor. We stouwen alles wel op de bijrijdersstoel.

Rond 7.00u arriveren we op het treinstation. We zijn net op tijd om de laatste twee stoelen te reserveren. Helaas geen eigen stoel voor Alies, maar dan mag ze gezellig tussen ons in.

We moeten nog even wachten voordat we de trein in kunnen. Alies vermaakt zich prima in de stationshal. Zwaaien naar alle wachtende reizigers en zelf maar even een eigen treintje bouwen.

Om 7.45u kunnen we eindelijk de trein in en gaan we snel op weg naar Hua Hin. Het eerste uurtje maken we flink wat stops, maar als we eenmaal de vaart te pakken hebben gaat het lekker. Alies heeft alle standjes geprobeerd, maar heeft besloten om maar in één positie in slaap te willen vallen: languit liggend op de stoelen. Edwin heeft even plaatsgemaakt. Niet wetende dat hij voor een lange tijd zijn plek kwijt is. Na een half uurtje moet ik ook even mijn benen strekken. Op dat zelfde moment besluit Alies (in haar slaap) dat strekken een goed idee is: Weg zit plek!!

Na een ruime vier uur komen we aan op het treinstation van Hua Hin. Tijd om een taxi te pakken richting ons hotel. Taxi’s zijn hier weer even anders dan waar we gewend aan zijn geraakt in Bangkok. Hier komen we in de laadbak van een pick-up. Ach, hebben we dat ook weer eens meegemaakt. Gelukkig hadden we schaduw…

Het hotel (Veranda Lodge) is veel knusser dan het vorige. Hier hebben we een leuke bungalow met, je raadt het al, een gezellige veranda.

Eerst maar even lunchen: na al dat Thaise eten (hahaha) maar even terug naar het Hollandse: lekker een tosti voor Alies en mij. Edwin houdt het Thaise eten goed vol!

Na de lunch ploffen we even neer bij het zwembad. Even afkoelen en verder slapen (Alies dan weer uiteraard).

Eind van de middag maken we ons klaar voor een wandeling naar een winkelcentrum om een hapje te eten.

Eenmaal weer terug in onze bungalow is het tijd om Alies d’r bed weer neer te zetten en tijd voor ons om even op onze veranda plaats te nemen.

Morgen doen we lekker rustig aan. Dat was immers de bedoeling van het bezoek aan Hua Hin.

Dit bericht is geplaatst in 2016 | Thailand. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *