Slapeloze nacht

Ook deze ochtend waren we vroeg wakker. Na het ontbijt zijn we eerst naar de drogist gegaan om blarenpleisters aan te schaffen. Celeste heeft namelijk behoorlijke blaren onder d’r voeten.

Het doel van deze vroege ochtend was om musicalkaartjes te bemachtigen. Ik ben als eerst naar het theater van Wicked gelopen. Helaas zou deze pas over ruim een uur open gaan. Ik ga het morgen nog wel een keer proberen.

Celeste en Marianne stonden te wachten bij het theater van Mary Poppins. Althans, dat dacht ik. Zij waren ondertussen weer teruggelopen naar de drogist om tape te halen. De pleisters bleven niet helemaal op hun plek zitten. Deze moesten met een ingewikkelde instructie vast gezet worden.

Na enkele minuten wachten bij het theater van Mary Poppins heb ik een kaartje kunnen kopen voor Mary Poppins voor morgenavond.

Celeste en Marianne willen graag naar The Lion King. De kaartjes hiervoor dienen bij een ander theater te worden gehaald (tenminste, wil je goede plekken hebben). Dus besloten we dat de volgende ochtend maar te gaan doen.

Vandaag doen we een tweede poging om naar het Vrijheidsbeeld te gaan. Dit keer besloten toch maar de metro te pakken. De wachtrij voor de ferry is uiteindelijk alsnog heel lang, maar na 1,5 uur zitten we eindelijk op de boot richting het Vrijheidsbeeld.

Na enkele toeristenfoto’s zijn we weer met de ferry teruggegaan naar Manhattan.

De volgende toeristische trekpleister was de Brooklyn Bridge. Met de metro zijn we naar Brooklyn gegaan en vervolgens over de Bridge terug naar Manhattan. Wat heb ik tijdens deze wandeling veel gehad aan mijn bezoekje aan de CN Tower in Toronto vorig jaar.
Ik had namelijk behoorlijk wat last van hoogtevrees. In de CN Tower heb je namelijk de mogelijkheid om op 350 meter hoogte op een glazen vloer te staan. De wandelroute over de Brooklyn Bridge bestaat namelijk uit houten balkje met daaronder enkele wegen en water. Echt met een heel lekker gevoel loop je hier niet over. Maar zonder mijn overwinning van vorig jaar had ik mooi met de metro weer terug gegaan naar Manhattan. De wandeling over de Bridge is trouwens wel heel indrukwekkend. Je hebt een heel mooi uitzicht op de skyline van New York.

Na deze toeristische attractie zijn we weer lekker wezen shoppen op Broadway. We zijn verder gegaan waar we de dag ervoor gestopt zijn. We zijn weer enkele kledingstukken rijker!

Na het winkelen waren onze voetjes toch wel weer een beetje klaar met lopen. We besloten om weer een lekker hapje te gaan eten bij Ellen’s. Na het eten zijn we teruggegaan naar het hotel. De voeten van Celeste konden niet meer.

Eenmaal op de hotelkamer aangekomen zijn we er niet meer af geweest deze dag. Dit hield in dat we lekker vroeg konden slapen (lees 20.00 uur). Een nadeel van vroeg slapen is dat je vroeg weer wakker wordt. Helaas was dit voor mij al om 00.30uur (ja, half één) en natuurlijk kom je dan niet meer in slaap. Hopelijk kan ik nog wel wat uurtjes slapen…

Dit bericht is geplaatst in 2010 | New York. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *