Ik hou van understudy’s!!

Vorige week werd ik erop gewezen dat ik bij Mary Poppins zo’n 30 to 40 understudy’s heb gezien. Naar aanleiding van dit bericht ben ik maar eens een analyse gaan draaien. Tot en met de show van 17 april jl. heb ik in totaal 35 understudy’s gezien in de diverse hoofd- en bijrollen. Dit is inderdaad meer dan dat ik zelf in mijn hoofd had.

Uit de analyse is gebleken dat ik Steve het meest heb gezien in zijn eigen rol als Jonathan Been (82 van de 92), gevolgd door Hugo in de rol van George Banks (81 van de 92). Voor overige rollen is deze analyse misschien niet helemaal eerlijk. Want voor bepaalde rollen, laat ik het niet helemaal aan toeval over. Ik ga namelijk als ik weet dat Irene Mary Poppins speelt, of als Maike afwezig, waardoor de understudy zal spelen (Jennifer, Mo of Petra). Tevens probeer ik ook veel diversiteit te brengen in de rol van Bert.

Waarom zijn understudy’s nou zo leuk?? Ik moet eerlijk toegeven dat voor veel rollen geldt dat de originele bezetting het best is. Dit komt natuurlijk omdat deze niet voor niets voor deze rol gecast is. Tevens zijn degene zo in hun rollen gaan groeien, dat ze de rollen gewoon geweldig spelen.
Maar aangezien ik de originele bezetting heel vaak zie, vind ik het juist leuk om understudy’s te zien. De meeste understudy’s geven een andere draai aan de rol en maken de rol daar mee eigen. Hierdoor is de show meteen heel anders.
Ik ga niet per rol aangeven wie ik de beste/leukst vind, aangezien ik eigenlijk (bijna) iedereen leuk vind om te zien. Maar één understudy spat er toch wel uit: Petra als juf Andrew. Petra heb ik (nog maar) twee keer mogen zien in deze rol, maar het liefst zie ik haar altijd juf Andrew spelen. Die griet heeft me een strot, waar ik elke keer weer kippenvel van krijg.
Ik hoop in de toekomst nog meer (nieuwe) understudy’s te zien!!
Uit de volgende overzichten blijkt wie ik in welke rol heb gezien.

Mary Poppins
Noortje Herlaar 63
Sophie Veldhuizen 22
Irene Borst 7Bert
William Spaaij 59
Jaap Strijker 21
Mathijs Pater 8
Martijn van Voskuijlen 4

George Banks
Hugo Haenen 81
Ger Otte 8
Armand Pol 3

Winifred Banks
Maike Boerdam 67
Mo Marcus 12
Petra Clauwens 7
Jennifer van Brenk 6

Juf Andrew
Lucia Meeuwsen 66
Marjolijn Touw 11
Isabelle van Gelderen 9
Penny Vos 4
Petra Clauwens 2


Mevrouw Bril
Yvonne Valkenburg 64
Marlous Tolhuisen 17
Salome Mayland 6
Isabelle van Gelderen 5


Jonathan Been
Steve Beirnaert 82
Frank Beurskens 7
Martijn van Voskuijlen 3


Mevrouw Corry
Jeannine la Rose 76
Salome Mayland 16


Vogelvrouwtje
Penny Vos 51
Salome Mayland 29
Melinda de Vries 7
Marlous Tolhuisen 5


Parkwachter
Ger Otte 64
Paul Vaes 22
Richard Janssen 6


Neleus
Yves Adang 77
Yannick Baetens 11
Frank Beurskens 4


Northbrook
Gertjan Heuvelmans 46
Marc-Peter van der Maas 26
Armand Pol 13
Mathijs Pater 7


Von Schumelen
Paul Vaes 44
Richard Janssen 40
Tabi Awan 8


Juffrouw Nagtegaal
Mo Marcus 68
Sabrina Vis 19
Ariste Alosery 4


Valentijn
Martijn van Voskuijlen 72
Tabi Awan 9
Erwin Aarts 8
Yannick Baetens 2
Frank Beursken 1


Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *