In gesprek met Albert Verlinde

Albert Verlinde is als Directeur Creatie en Productie verantwoordelijk voor de artistieke keuzes, vanaf de titel tot grotendeels keuze van castleden.

Als eerst zijn wij natuurlijk nieuwsgierig wat er met de naam V&V gebeurt, aangezien Roel Vente, een overstap zal maken naar Stage Entertainment. Volgens Albert Verlinde heeft V&V altijd zo geheten en zal zo blijven. “En we blijven voorstellingen maken die we altijd hebben gemaakt.” 

Het verschil tussen de versie die in Londen gespeeld heeft en de versie die straks in de Nederlandse theater te zien zal zijn wordt voornamelijk bepaald door het feit dat er een ‘So you think you can dance’-gevoel opgeplakt is. “De dans is een verschil met Londen. En het verhaal is nieuw en van ons. Een verhaal dat we eigenlijk nog nooit vertelt hebben. Het verhaal van Surinamers in ’75, die hier naar toe komen en denken dat ze in het paradijs terecht komen. ze eindigen in een flat in de Bijlmer, waar ze hun draai maar moeten zien te vinden. Dat verhaal is nog nooit vertelt en ik denk dat dat de toegevoegde waarde is. En dat het verhaal gekoppeld aan de hits van Boney M.”, aldus Albert Verlinde. Albert wil de mensen entertaimen en een boodschap meegeven met het verhaal van Daddy Cool. 

Albert Verlinde zal heel blij zijn als ze eind januari kunnen zeggen dat er veel jongeren en veel Surinamers in de zaal hebben gezeten. “Niet alleen voor Boney M, maar ook voor het vak en voor Nederland”. 

In de vorige productie zagen we veel dezelfde gezichten terugkeren. Voor deze productie is gekozen voor een andere aanpak. “Zoals jullie hebben gezien tijdens de perspresentatie, denk je ‘ja, dat kan niet iedereen’. Daar moet je echt keuzes in maken. Hoe jammer het ook is. Ik vind het namelijk heel leuk, de familie die we hebben, maar ook die mensen groeien door.” Toch zien we één bekend gezicht terug die we kennen van vele producties van V&V, namelijk Kim-Lian van der Meij. ZIj was onder andere te zien in Grease, Footloose en Legally Blond. “Kim is iemand die steeds een andere dimensie aan de rol geeft. Dan praat je over een leading lady.”

Volgens Albert Verlinde moet je naar Daddy Cool omdat het toch een musical van ‘ons’ is, het gaat over ‘ons’. “Hij gaat over wat wij met z’n alle hebben meegemaakt. En omdat je toch graag veel oude hits wilt hebben en die krijg je bij Daddy Cool.”

Door Marsha Brink en Esther Derksen

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *