Tony Neef | Joop gaat mij ontslaan, want ik ben te dik

Na een indrukwekkende vertolking van ‘Op vleugels’ uit Cyrano spreken wij met Tony Neef, die de titelrol in deze musical zal spelen. “Dit is het moeilijkste wat er is voor een zanger: als vrienden, bekenden, collega’s in de zaal zitten. Dat is echt niet leuk. Ik zei nog tegen de pianist van te voren ‘was ik maar dood’. Echt, zo erg was het.”

Cyrano is de eerste productie van het M-Lab waar Tony deel van gaat uit maken. Hij is heel blij dat hij eindelijk mee mag werken aan een productie in het M-Lab. “Je kan hier laten zien dat je een vakman bent, omdat je je niet kan verschuilen achter decorstukken, enorme kostuums of grote orkesten. Hier moet je het allemaal zelf doen en met elkaar. Dit is de mooiste manier van samenwerken. Je hebt niks en je moet alles. Dat is het mooist wat er is.”

De musical Cyrano heeft na een première in 1992 een tour door Nederland gemaakt en was daarna ook te zien op Broadway New York. “Het is eigenlijk een hele moderne musical. Het gaat over een man die zichzelf ontzettend lelijk vindt. Die man vindt zichzelf het eigenlijk niet waard om met de grote liefde van zijn leven te praten”.

Tony vertelt dat hij zich goed kan inleven in de rol, aangezien hij dat gevoel vroeger ook heeft meegemaakt. “Bij de eerste repetitie van Miss Saigon, toen Joop van de Ende kwam kijken, moest ik mijn t-shirt uittrekken. Die paar seconden dat ik daar in m’n blote bast zat, dat was voor mij een hel. Ik dacht: ‘Joop gaat mij ontslaan, want ik ben te dik’. Dat was niet zo, maar zo was ik daar mee bezig.” Naast acteren schrijft Tony teksten voor liedjes. “Als ik schrijf krijg ik vleugels. Dan word ik zo gelukkig van tekst.”

In de productie Cyrano zullen studenten van de Fontys Conservatorium Tilburg meespelen. “Ik heb de nieuwe talenten gezien in Spring Awakening. En ik heb Ton ontmoet. Het is fantastisch om te zien. Het zijn mensen die op jonge leeftijd al een heel hoog niveau bereiken.”

Van donderdag 2 juni tot en met maandag 6 juni is Cyrano te zien in het M-Lab. “Cyrano is geen oud verhaal. Het is iets wat altijd nog speelt en dat is mooi om naar te kijken. En de muziek is geweldig.”

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *