Broadway in de polder | Theaterconcert

Op maandag 13 juni jl vond in theater M-Lab de eerste voorstelling plaats van Broadway in de polder. Deze voostelling is onderdeel van het festival 50 jaar musical in Nederland.

Broadway in de polder is een theaterconcert die vol zit met hoogtepunten uit het werk van Jos Brink, Frank Sanders en Henk Bokkinga. Het theaterconcert wordt verzorgd door Lucie de Lange, Dick Cohen, Ara Halici, Sabine Beens. Zij worden ondersteund door tweedejaars studenten van de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater.

De show bestaat enkel uit liedjes die geen samenhang of verhaal bevatten. Hierdoor worden de verwachtingen van de titel niet geheel waargemaakt. Ondanks dit gemis is het een hele mooie voorstelling. De liedjes bevatten diverse thema’s, waardoor er wel afwisseling zit in de show. Op een mooie wijze wordt de eer betoond aan de drie namen die zelf musicalgeschiedenis schreven.

Jos Brink en Frank Sanders groeiden in de jaren ’80 uit tot een unieke combinatie van zowel schrijvers, spelers als producenten van hun eigen Nederlandse musicals. Zij droegen daarmee bij aan de prominente plaats die de musical in het Nederlandse theateraanbod gekregen heeft. Alle muziek werd gecomponeerd door Henk Bokkinga. De drie lieten zich inspireren door buitenlandse voorbeelden; zang, spel en dans waren even belangrijk. Maskerade was hun eerste avondvullende show, later volgden Amerika, Amerika, Evenaar, Madame Arthur, Max Havelaar, Revue,Revue en Zzinderrella. De shows waren avond aan avond uitverkocht.

De voorstelling is nog t/m 18 juni te zien in theater M-lab.

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *