Fietsen! Ik?

Omdat we gister erg vroeg naar bed zijn gegaan, betekent dit dat we natuurlijk ook weer vroeg wakker zijn. Vroeg is in dit geval 2u. Om toch maar een beetje tijd te rekken heb ik geprobeerd om nog even te slapen, maar na 3 uur lang in bed te liggen draaien heb ik toch maar besloten uit bed te gaan.
Het enige voordeel: we kunnen lekker vroeg op stap. We beginnen vandaag met Hollywood. Overal in LA zijn public parking spaces, maar helaas zijn deze zo vroeg op de ochtend nog niet bemand. Nadat we onze auto hadden geparkeerd en een bordje lazen dat zonder ticket je auto zal worden weggesleept, zijn we toch maar op zoek gegaan naar een andere parkeerplek. Gelukkig kwamen we een normale parkeergarage tegen.

In Hollywood hebben we een wandeling gemaakt over de Walk of Fame. Wat een hoop bekende mensen zijn er eigenlijk. Van al die namen die op de grond vermeld staan zijn er maar weinig die ik ken. Maar hoe leuk is het dan om namen tegen te komen die je wel kent! Ook ben ik mijn eigen naam tegengekomen (ja, je moet wel even de achternaam afdekken :-p).

Op de Hollywood Boulevard heb je ook de Mann’s Chinese Theatre, waar sterren op de binnenplaats handtekeningen in de tegels hebben gezet.

Na heel veel sterren te hebben gezien gaan we verder naar het volgende punt. We rijden met de auto over Sunset Boulevard richting Bevery Hills. In Bevery Hills staan een hoop grote woningen. Best mooi om dat allemaal te zien.

De volgende stop is Rodeo Drive. Dit is de PC van de wereld. Een hoop bekende, dure merken hebben hier een winkel. Om toch maar een beetje bescheiden te blijven en niet de hele vakantie met tasjes van die dure merken te lopen, hebben we besloten in deze winkels toch maar niets te kopen. Ach, we zijn zo gewoon gebleven…

Op het moment dat we aan het lunchen zijn, worden we aangesproken door een Amerikaan. Hij adviseert ons om een fietstocht te gaan maken langs te kust. Natuurlijk, Marsha fietsen. Ik heb thuis al in geen jaren mijn fiets uit de schuur gehaald en dan zou ik tijdens mijn vakantie wel gaan fietsen.

Toen we met de auto Santa Monica bereikt hadden, bleek toch wel dat fietsen hier iets is wat je gedaan moet hebben. Een mooi fietspad lang het strand is vol met fietsers. Nou vooruit dan maar! We gaan tijdens de vakantie fietsen.

Ik moet toegeven dat het echt heel leuk was. Ondanks dat ik na een kwartier al ontiegelijke pijn in m’n kont had, vond ik het een hele leuke manier om het strand en omgeving van Santa Monica te bekijken.

Na de fietstocht zijn we de pier opgegaan. Best bizar om te zien wat er zich allemaal op deze pier begeeft. Ze hebben zelfs een hele kermis op de pier gebouwd. De fietstocht heeft ons wel een beetje hongerig gemaakt, dus besluiten we voor een lekkere Amerikaanse hotdog te gaan.

Wanneer ons tussendoortje op is gaan we naar het centrum van Santa Monica. Hier zijn heel erg veel winkels en gezelligheid. We lopen lekker totdat we Abercrombie & Fitch tegenkomen. Voor d niet-kenners: dit is een Amerikaans kledingmerk waar ik echt heel erg dol op ben. Het zal jullie dan misschien niet verbazen dat we met een tas vol kleding naar buiten liepen. En ja, we weten dat onze koffers op de heenweg al te zwaar waren, maar daar bedenken we wel iets op.

Na het shoppen besluiten we toch nog maar een kleine versnapering te halen. Helaas blijken de voorgerechten hier al een flinke maaltijd te zijn, dus krijgen we lang niet alles op. Als we klaar zijn met eten, maken we nog een kleine wandeling door de winkelstraten en gaan daarna terug naar ons hotel.

Op de hotelkamer kijken we nog even de eerste aflevering van GTST (lang leven de iPad icm RTL XL), waarna we lekker gaan slapen.

Dit bericht is geplaatst in 2011 | Amerika. Bookmark de permalink.

1 reactie op Fietsen! Ik?

  1. Binance schreef:

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *