Wicked | 14

Vandaag heb ik aan het eind van de middag besloten vanavond toch maar naar Wicked te gaan. Moet toch m’n wekelijkse portie hebben…

Elphaba Willemijn Verkaik
Glinda Chantal Janzen
Fiyero Jim Bakkum
De Tovenaar Bill van Dijk
Madam Akaber Pamela Teves
Nessarose Christanne de Bruijn
Moq Niels Jacobs
Professor Dillamond Jochem Feste Roozemond
Ensemble Nuno Azevedo
Ensemble Merlijn Wolsink
Ensemble James Cook
Ensemble Jeroen Duijghuisen
Ensemble Vivian Gomez
Ensemble Leo Alexander Hewitt
Ensemble Betina Holwerda
Ensemble Tommie Luyben
Ensemble Myrthe Maljers
Ensemble Chiara Ludemann
Ensemble Corine Ponton
Ensemble John ter Riet
Ensemble Eva Scheffers
Ensemble Kris Siekerman
Ensemble Martijn Vogel
Ensemble Penny Vos
Ensemble Ianthe Tavernier
Ensemble Kelvin Wormgoor

Vanavond zijn er een aantal nieuwe gezichten in het ensemble. Dit vind ik uiteraard erg leuk. Hierdoor zijn mijn ogen en oren ook grotendeels gericht op hen.

Chantal blijft toch echt wel geniaal. Bedenk mij ook of ik haar niet de award gun. Voor mij als meerdere-malen-bezoeker vind ik het altijd fijn om te zien dat spelers met hun rol aan het spelen zijn en iedere show andere dingetjes toevoegen aan de rol. Chantal is hier in ieder geval geweldig in.
Hetgeen wat zij vandaag anders heeft gedaan:
– De gezichtsuitdrukking op het moment dat Ianthe haar nieuwe schoenen laat zien is erg grappig. Ze trekt een gezicht van ‘die vind ik absoluut niet mooi’.
– Op het moment dat Glinda op de schoolbank zit en Professor  Dillamond aan het woord is, speelt Glinda met haar veer. De kijkt hierbij meerdere malen scheel.
– Wanneer Glinda middels een toverspreuk de jurk van Elphaba wil omtoveren tot een baljapon maakt zij hele gekke (nieuwe) geluiden.

Willemijn is in haar rol van Elphaba ook een heel klein beetje aan het spelen. Dit is vooral te merken aan haar intonaties tijdens de liedjes.

Ook Jim verdiend een compliment. Ook hij is erg aan het spelen met zijn rol en gebruikt andere intonaties tijdens zijn spel. Naast dit verdiend hij ook een compliment omdat er weer iets niet goed ging. Fiyero bleef namelijk met zijn voet hangen in de liaan. Hierdoor viel hij op het moment dat hij op de grond wilde komen. Na een klein moment van stilte wilde hij zijn tekst weer oppakken. John begon op dat moment te lachen, waardoor zowel Fiyero als Glinda ook in de lach schoten. Verdiend kregen zij een applaus vanuit de zaal. Hierna pakte Jim zijn rol weer goed op.

Een ander ding wat mij is opgevallen is dat Penny in Smaragdstad viel. Meteen vreesde ik voor haar enkel, maar gelukkig heeft ze de hele show kunnen uitspelen.

Tags: