Saturday Night Fever

Voor de allereerste keer zal ik de nieuwe versie van Saturday Night Fever zien vanavond.

Tony Manero Joey Ferre
Stephanie Mangano Noortje Herlaar
Annette Melinda de Vries
DJ Monty Rogier Komproe
Frank Manero sr. Tim Meeuws
Flo Manero Judy Doorman
Frank Manero jr. Roman van der Werff
Bobby C Karel Simons
Double J Lars van Sermond
Joey Alessandro Pierotti
Gus Daniel Vissers

 

Saturday Night Fever is een swingende musical. Bij mij werd alle aandacht getrokken door het ensemble. Tijdens de grote dansen heb ik genoten van het talent in deze musical. Voor de rest vond ik het talent ver te zoeken.

Joey, die door het Nederlandse volk (tenminste, dat zegt men…), is gekozen voor de rol van Tony. Met deze beslissing was ik het toen al niet eens. Helaas heeft zijn performence doen bewijzen dat hij hier (nog) niet geschikt voor is. Ik hoop het erg dat hij in de tijd bij SNF gaat groeien, zodat hij mij over een aantal maanden kan laten zien dat hij daadwerkelijk wel goed kan zijn.

Noortje, in de rol van Stephanie, heeft mij ook niet weten te pakken. Misschien ben ik bij haar wel verwend door wat zij mij heeft laten zien in al de show van Mary Poppins. Hierin vond ik haar daadwerkelijk geniaal. In SNF is dit niet geheel tot uiting gekomen.

Melinda de Vries speelde als understudy de rol van Annette. Ik weet niet hoe vaak zij deze rol al heeft gespeeld, maar ze kwam op mij heel onzeker over. Vooral haar spel vond ik slecht. Dat ze kan zingen wist ik al en dat heeft ze ook wel laten horen, maar ik was niet overtuigd.

De complimenten voor deze show gaan toch echt naar het ensemble. Met name André Haasnoot, Pieter de Groot en Karel Simons hebben mij met hun danskunsten een mooie avond bezorgd.

Als ik mij een keertje ‘down’ voel dan ga ik mij zeker weer storten in een avondje Saturday Night Fever, voor talent blijf ik toch in het Beatrixtheater of het Circustheater.

Dit bericht is geplaatst in Blogs met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *