Rebecca

Eindelijk is het zo ver: Ik ga Petra bewonderen in Rebecca. 

ICH  Valerie Link
Maxim de Winter Arvid Larsen
Mrs. Danvers Femke Soetenga
Beatrice Helena Blocker
Mrs. Van Hopper Claudia Stangl
Jack Favell Hannes Staffler
Frank Crawley Jorg Neubauer
Ben Daniele Nonnis
Ensemble Petra Clauwens
Ensemble Christina Patten
Ensemble Lena Brandt
Ensemble Christina Maria Brenner
Ensemble Mona Graw
Ensemble Maike Switzer
Ensemble Melanie Walter
Ensemble Wiebke Wotzel
Ensemble Udo Eickelmann
Ensemble Erwin Bruhn
Ensemble Matthias Graff
Ensemble Jakub Wocial
Ensemble Fredrik Andersson
Ensemble Christoph Apfelbeck
Ensemble Raphael Dorr
Ensemble Hendrik Schall

Ondanks dat de musical in het Duits is (logisch natuurlijk) heb ik een wel de rode lijn van het verhaal meegekregen (uiteraard vooraf ook wel een uitleg gekregen over het verhaal). De musical Rebecca is een erg mooi verhaal wat hoofdzakelijk verteld wordt door solo’s en duetten. Deze zijn werkelijk waar prachtig. De stemmen van Valerie en Femke zijn onwijs mooi, waardoor ik echt geniet.

Het decor is een heel belangrijk onderdeel van deze musical en wordt heel goed gebruik. Mooie extreem grote stukken staan er op het toneel, die de solo’s en duetten zeer mooi ondersteunen. Ook wordt gebruik gemaakt van projectie op het doek wat af en toe voor het toneel hangt. Op bepaalde momenten heeft de projectie een mooie meerwaarden, maar helaas ook af en toe afleidend.

Alle hoofdrolspelers zijn stuk voor stuk talenten en laten duidelijk zien wat ze in huis hebben.

Femke is de understudy van Pia Douwes. Ik vond het heel bijzonder om te zien dat ik naar iemand keek die heel veel op Pia leek. Vooral de houding en spel vond ik erg lijken op Pia. Of dit nou positief is of juist niet …

Het ensemble heeft in de musical zeer beperkte rol en is meer voor de verluchting in het verhaal. Maar toch vind ik bijzonder om Petra, ondanks de afstand (rij 20), elke keer direct te herkennen aan haar lichaamshouding. Hoe vet is het om haar op dit toneel te zien. Ik ben zo trots op haar wat ze bereikt heeft tot nu toe. En dan moet ik haar nog zien in de rol van Mrs. Danvers. Dit gaat zeker nog gebeuren!!

Dit bericht is geplaatst in Blogs met de tags . Bookmark de permalink.

1 reactie op Rebecca

  1. Pingback: Weekendje Stuttgart | marshabrink.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *