Tony Neef | Waarom heb ik niet gewoon een baan in de prostitutie?

Tijdens de perspresentatie van Grand Hotel spraken wij met Tony Neef en hij vertelde over de musical en de repetities.

“Je gaat een tijd meemaken, 1928, maar ik denk dat als je de musical hebt gezien dat je denkt: ‘dat komt wel hel dicht bij’. Want het zijn de jaren dat de mensen balanceren op het randje van succes of faillissement.” De rol van Tony heeft hier heel veel meet te maken. “Ik ga ook failliet. Wat dat met mensen gaat doen in die gekte… Mensen denken dat ze nog heel wat hebben, maar ondertussen moeten jatten om te overleven en zogenaamd rijk zijn.”

De musical wordt opgevoerd in Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. “In het hotel zijn de verschillen tussen arm en rijk het grootst. Daar komen hele rijken mensen, maar de mensen die er werken zijn vaak heel arm.”

Tony is heel erg blij met de locatie en geeft aan dat dit ook de reden in dat hij meewerkt aan deze productie. “Als je binnen komt raak je meteen onder de indruk. Het voegt alles toe. Natuurlijk is het M-Lab geweldig om in te werken, maar deze locatie is wed e reden waarom ik dacht ‘yeah, dat moet ik doen!!’ “, aldus een zeer enthousiaste Tony.

De repetities zijn volgens Tony hartstikke leuk, maar het is niet makkelijk. In deze productie zal Tony niet een zangrol op zich nemen, maar meer een acteerrol. “Ik heb wel een solo, maar dat moet echt lelijk gezongen worden.”

Het ensemble van Grand Hotel bestaat uit examenkandidaten van het Fontys Conservatorium Tilburg. Over deze leerlingen is Tony erg enthousiast. “Ik zie dat de leerlingen fantastisch en getalenteerd zijn. Gedisciplineerd en alles kennen. Het is heerlijk om daar mee te werken”.

De repetitieperiode is erg kort maar volgens Tony komt alles goed. “Er gebeurt altijd weer een wonder. Natuurlijk zullen wij soms denken ‘het kan niet’, maar dan zul je zien dat alles net op z’n plek valt. Op de dag van de eerste repetitie denk je weleens ‘ waarom zit ik hier? waarom doe ik dit? waarom heb ik niet gewoon een baan op kantoor of in de prostitutie?'” Ondanks deze vragen blijft Tony het een mooi vak vinden.

De musical Grand Hotel is een musical die je gezien moet hebben. “Sowieso in een grand hotel, daar kom je niet elke dag als publiek. Je komt voor de sfeer, voor de mooie muziek. Als je deze musical hebt gezien ga nadenken over dat mensen toch een beetje liever moeten zijn voor elkaar en niet schuld moeten zoeken. Samen er wat van proberen te maken, anders gaat het fout.”

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *