Jennifer van Brenk | Jennifer vertelt

Na het voorproefje op de show Bernarda Alba vertelt Jennifer over het stuk, de repetities en haar rol.

Ook Jennifer is blij dat zij weer mag meespelen in een productie in het M-Lab. “Het is altijd wel een feestje om in het M-Lab te spelen. Het M-lab is bijzonder om dat het geen toeters en bellen zijn. Je hebt niks. Je hebt een lege ruimte, je pakt een paar keukenstoelen en dat is je decor. Je wordt heel erg terug geworpen op ‘wat heb ik te melden als acteur en als zanger’ en dat is heel fijn om te doen.” Jennifer heeft afgelopen jaren in veel grote producties gestaan. “Het is ook heerlijk om in grote decors te staan en verwend te worden, zoals bij Mary Poppins en Ciske de Rat. Maar dit is heel fijn om als contrast even te doen.”

Tijdens het voorproefje zagen we al dat de meiden allemaal in het zwart gekleed zijn. “Het decor wordt een lappendeken, met aarde en bruin tinten met Spaanse zand en terracotta kleuren. Verder wordt het heel simpel met een paar stoelen en een tafeltje en een wasbak.” Over de muziek is Jennifer nog enthousiaster. “De muziek wordt veel flamenco, mooie Spaanse muziek , schitterend meerstemmig.”

Vanaf eind maart zijn de repetities als begonnen, maar door vakanties en de andere bezigheden van de cast werd er tussen de bedrijven door gerepeteerd. Vanaf heden wordt er twee weken volle bak gestampt tot de eerste voorstelling.

“Ik ben heel erg onder de indruk van de collega’s. Het is een heel erg intens verhaal. Met alleen maar vrouwen het is heel bijzonder hoe dat dan gaat. We zijn meteen ook zussen dat is heel erg leuk.”

Jennifer speelt de oudste dochter van BernardaAngustias. “Ik ben de dochter uit haar eerste huwelijk. Bernarda is later hertrouwd met Antonio (gespeeld door John Vooijs). Dat was eerst mijn vader totdat hij op een andere manier naar mij ging kijken. Ik ben misbruikt door hem. Hij misbruikte mij en de jongste dienstmeid.” Door deze gebeurtenis is Angustias getraumatiseerd, maar haar leven gaat wel verder. “Nu ben ik 39 in het stuk, het wordt tijd dat ik toch maar eens ga trouwen en onder moeders vleugels vandaan moet.” In het dorp woont een 25-jarige soldaat, Pepe (ook gespeeld door John Vooijs). Pepe ziet het wel zitten om met Angustias te trouwen, aangezien zij rijk is door de erfenis van haar overleden vader. “Ik ben eigenlijk het slachtoffer. Ik laat het allemaal maar gebeuren. Terwijl ik zelf niet zo gelukkig ben met de situatie. Hij voelt niets voor mij en ik eigenlijk ook niets voor hem.”

Bernarda Alba gaat maar twee avonden spelen op beide avonden twee shows. “Dit is gewoon te gek om te doen. Mooi om een bijdrage te leveren aan het goede doel.”

Iedereen moet deze show gezien hebben. “Hele mooie cast, prachtige muziek en het is gepassioneerd. En dat mag gezien worden in het theater in deze crisistijd. Dus kom allemaal kijken!”

 

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *