Back to business

Nog voor dat mijn zwangerschapsverlof begon had ik het vermoeden dat vier maanden niet werken te veel zou zijn voor mij. De weken weken voor mijn bevalling heb ik genoten van mijn vrije tijd. Lekker de hort op, beetje rommelen in huis en lekker chillen op de bank.

Na de bevalling leefde ik de eerste weken van voeding naar voeding. Door het geven van borstvoeding neemt de voeding, inclusief verschonen, best veel tijd in beslag. Vooral als elke drie uur een nieuwe voedingsronde start. In deze weken verlangde ik helemaal terug naar mijn werk. Ik miste vooral het bezig zijn met mijn hersenen.

Na vijftien weken verlof brak de laatste week aan. Inmiddels was ik gewend geraakt aan de voedingsmomenten, de knuffeluurtjes en de lange wandelingen met de kinderwagen. Maar ik was er aan toe om weer het werk op te pakken.

Inmiddels ben ik weer ruim een week aan het werk en heb ik vandaag mijn tweede officiële mamadag. Wat is het heerlijk om weer even niet na te denken en de hele dag te tutten met mijn meisje!

Tags: ,