In gesprek met Ruben Heerenveen

Ruben is in Nederland bekend als deelnemer aan het televisieprogramma My name is Michael. Tevens heeft hij meegedaan aan de liveshows. Daarnaast heeft Ruben 2 jaar met de SOULBROTHERS TOUR in de Nederlandse theaters gestaan.

Toen Ruben hoorde dat de musical Daddy Cool naar Nederland zou komen, vroeg hij zich eerst af wat het zou gaan worden. Nadat hij hoorde waar het verhaal over zou gaan herkende hij zichzelf. “Ik ben zelf van Curacao naar Nederland vertrokken op zeer jonge leeftijd.” Hij kon zichzelf wel zien in deze musical. Vooral de dansstijlen die in Daddy Cool voorkomen is iets voor Ruben. Ook met de muziek heeft hij iets. Ruben is met de muziek opgegroeid.

Dit jaar zou het jaar van Ruben moeten gaan worden. Zo heeft naast Daddy Cool nog meer plannen. “Ik ben opnamens aan het maken voor een nieuw R&B album. Als het goed is komt dat direct na Daddy Cool uit.” Het staat dus in de planning om Nederland te gaan veroveren. “Ik hoop dat mensen het leuk vinden wat ik doe en dat ik het nog heel lang kan doen”, aldus een zeer blije Ruben.

De klik met Kim-Lian zit volgens Ruben wel goed. “Ik ken haar nog niet zo lang. Dit is de eerste keer dat we met elkaar werken, maar het is echt een toffe meid. Ze weet heel goed wat ze doet en daar houd ik wel van.” Ruben heeft geen angst om naast haar te staan op het toneel, want Ruben heeft in Oostenrijk hoofdrollen gespeeld in onder andere Fame, Grease en Jesus Christ Superstar. Hij is wel bang om in Nederland een hoofdrol te spelen. “Nederland is mijn thuis. Mijn moeder woont hier en mijn zus en vrienden. Dat maakt het heel spannend.”

Volgens Ruben wordt Daddy Cool een heel andere soort musical. “Wij gaan hiphoppen, wij gaan rappen met een DJ op het podium. De hele sfeer is gewoon anders. En de hits van Boney M. worden in een nieuw jasje gestoken. It is all gonna be 2011!!”

Door Marsha Brink en Esther Derksen

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *