Kim-Lian vertelt

Kim-Lian wist op theatergebied haar naam te vestigen. Zo speelde ze hoofdrollen in diverse musicalproducties waaronder:
Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (Prinses Madelein)
De Kleine Zeemeermin (Lieze, de Zeemeermin)
Doe Maar (Janis)
Fame (Carmen Diaz)
Footloose (Ariel Moore)
Legally Blonde (Elle Woods)
Voor haar rollen ontving ze 5 nominaties voor een Johnny Kraaikamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Voor Kim-Lian is deze musical weer totaal iets nieuws. Dit heeft voornamelijk te maken met de dansstijl. “Ik heb nog nooit echt hiphop of streetdance gedanst. Het is een omschakeling van ballet en jazz, wat ik meer heb gedanst. Vooral qua dans is het voor mij heel uitdagend. De dansstijl is wel aan te leren, maar het zit ‘m niet zo zeer in de pasjes, maar meer in de groove en de uitstraling.” 

Kim-Lian vertelt over het feit dat de cast nieuw is: “Het is altijd een beetje aftasten in het begin. Ik ken eigenlijk niemand, behalve Nicky van der Kuyp, zij is mijn alternate. Voor de rest zijn het allemaal nieuwe mensen. Dus in het begin merk je een beetje dat iedereen onzeker is. Maar als je gaat dansen is dat zo intiem dat de barierre snel weg gaat en zijn we gewoon een groep.”

Ruben was voor Kim-Lian ook nog onbekend. “Maar hij komt mij over als een hele spontane, getalenteerde jongen, die heel graag wil. Ik houd van harde werkers, dus volgens mij gaat dat wel klikken.”

Volgens Kim-lian is het vernieuwende van het verhaal het mooie van deze productie. Niemand weet nog hoe de productie op de planken gaat komen. Ondanks dat Daddy Cool als in Londen heeft gedraaid, zal V&V er iets totaal anders van maken. “Het maatschappelijke randje aan het verhaal maakt het serieus: De Surinamers die naar Nederland kwamen en het verhaal dat wij daarmee willen vertellen. Maar we willen ook luchtigheid uitstralen door middel van de discomuziek, de dans en het liefdesverhaal. Er zit wel een serieus randje aan, maar het moet vooral plezier en party uitstralen.”

Kim-Lian is niet bang dat de show geen succes wordt, ondanks dat het in het buitenland geen groot succes is geworden. “Wij gaan het veel beter aanpakken”.

De reden om naar Daddy Cool te komen is volgens Kim-Lian: “Als je dan €40 of €50 moet uitgeven voor een musicalkaartje, dan moet je goed bedenken wat je wilt. Wil je feest? Wil je muziek waarvan jij uit je stoel gaat springen en gaat dansen? Wil je een musical met veel energie? Dan moet je naar Daddy Cool komen, want dat krijg je bij ons!!”

Door Marsha Brink en Esther Derksen

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *