Nicky van der Kuyp vertelt…

Nicky studeerde af aan de vierjarige musicalopleiding van het Nederlands Musical Ensemble (NME). In 2009 was zij te zien in de rol van Wendy-Jo in de swingmusical Footloose. Ook was Nicky te zien in The Sound of Music. Afgelopen seizoen speelde Nicky de rol van Serena in Legally Blond.

Nicky is als één van de weinigen over van de spelers die we in de voorgaande producties van V&V hebben gezien. Nicky legt uit waarom zij deel uit maakt van de cast van Daddy Cool: “Het is een hele andere show. De all-roundheid die je in alle voorgaande swingmuicals nodig had, die heb je nu niet meer zo nodig, omdat je zangers en dansers apart hebt.” Nicky zal alternate worden van Kim-Lian in de rol van Roos en zal één dag in de week Roos spelen. “Voor de rol van Roos heb je wel alles nodig. En dat is maar één plek en daar moet je voor vechten.”

De eigen rol van Nicky zal één van de drie Boney M. girls zijn. Zij zingen de hele show aan elkaar. Deze rol is voornamelijk zingen met af en toe een klein dansje.

Volgens Nicky moeten we Daddy Cool gaan zien, “omdat dit echt heel heel anders is. Het klinkt cliché, maar iedereen kijkt naar de dansprogramma’s op televisie. Die geweldige dans komt terug in de show. Het is gewoon een spectacel!” De nummers zijn ook bij iedereen bekend. 

“Daddy Cool is niet alleen voor meisjes. De uitstraling is wat stoerder en hipper. Hierdoor is het ook geschikt voor de wat oudere. Zij kennen de liedjes vanuit hun jeugd. Het heeft voor iedereen wat wils.” 

De reden om naar Daddy Cool te komen is dat je niet stil zal zitten. “Echt niet! En zoals ik Kim-Lian en Ruben ken: die gaan het fantastisch neerzetten. Je wordt helemaal meegesleept in het verhaal, in de muziek en in de dans. Alles is namelijk helemaal top.”

Door Marsha Brink en Esther Derksen

Het origineel staat op PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *