Jeske van de Staak | Jeske kiest

Tijdens de perspresentatie van Ja Zanna, Nee Zanna lieten wij Jeske van de Staak kiezen.

Studeren of werken?
“Dat is een verschrikkelijke vraag.” Jeske legt uit dat dit werk niet te doen is zonder te studeren. Tijdens haar studie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg heeft ze zo veel geleerd. “Ik kies natuurlijk voor werken. In de periode van Grand Hotel (zes weken) heb ik bijna evenveel geleerd als tijdens mijn studie. De acteurs om mij heen, die al langer in het vak zitten, gaven mij tussendoor stiekem van die kleine tips, waar je zoveel aan hebt als je net van school komt.” Jeske is er achter gekomen dat je in de praktijk toch sneller leert dan op school, maar je wel een tecniek moet hebben voordat je begint met werken.

Reperteren of show spelen?
Jeske gaat direct voor het spelen van de show zelf. “Want het reperteren is vaak zo kort. In vier weken moet je alles gedaan krijgen. Het is zo’n stressvolle periode. Bij het spelen zelf is de stress er van af en kan je echt genieten”. Toch vindt ze het reperteren ook z’n charmes hebben.

Kleine of grote productie?
“Nu kies ik een kleine productie, maar dat kan ik alleen maar doen omdat ik nog geen ervaring heb met een grote productie.” Jeske geeft aan dat ze ooit wel een keer een grote productie wil meemaken, maar nu al de charmes van de kleine producties ziet. “De grote productie: ik weet het niet. Ik wil het heel graag ervaren, maar ik zou bang zijn dat als je 300 keer in het jaar hetzelfde speelt dat wellicht de glans er van af gaat. Maar als je twaalf keer speelt zorg je ook echt dat het iedere keer beter wordt”

Homo of hetero?
Heel stellig geeft Jeske antwoord: ” ik ben hetero en dat zal ook altijd zo blijven”. In Ja Zanna, Nee Zanna speelt Jeske Roberta, een lesbiene. “Roberta wordt ook echt niet verliefd op een jongen. Ze gaat echt volledig voor de girls. Dat heb ik in het normale leven dus andersom. Maar ik hou van lale mensen”.

Ja Zanna of nee Zanna?
“Ja Zanna! Ja! Ik zeg “ja” tegen alles. Ik vind het gewoon ja. Alles ja! Ik vind het echt heerlijk om te doen. Het is zo kleurrijk en gezellig. En ik hoop echt dat het van de voorstelling af gaat spatten.”

Het origineel staat opĀ PuurTheater.nl.

Dit bericht is geplaatst in PuurTheater met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *