Soul Sister

Vanochtend een kaartje gekocht bij TKTS voor Soul Sister. Geen idee waarom ik juist deze show koos, maar hij sprak mij wel aan.

Ik ben blij dat ik deze show heb gekozen. Het is een musical, maar de nadruk ligt vooral op zang. Het decor en de kostuums zijn minimaal. Er wordt geen gebruik gemaakt van decorstukken, slecht een stoeltje en microfoonhouders. Als achtergrond wordt een groot projectiescherm gebruikt waarop verschillende foto’s en achtergronden op vertoond worden.

Maar zoals ik al zei draait het voornamelijk om de zang. Emi Wokoma, in de rol van Tina Turner, laat de gehele voorstelling horen dat zij kan zingen. Wat een strot. Naast haar zang is haar lichaamshouding en –beweging geweldig. Precies Tina, gewoon eng.

Een belangrijk deel zijn de achtergrondzangeressen van Tina. Zij zingen en dansen tijdens haar optredens. Hannah Fairclough valt hierbij bijzonder op. Haar dans is geweldig om naar te kijken. Vol overtuiging gaat zij er de hele voorstelling voor. Als je de drie andere meiden vergelijkt met haar, vallen die echt in het niets en lijken zij af en toe niet mee te komen met de snelheid van de bewegingen.

De musical wordt afgesloten met een optreden van ‘Tina Turner’. De halve zaal uit z’n dak. Ik heb genoten.

Dit bericht is geplaatst in Blogs met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *