Gezelligheid in het park

We beginnen de dag met een ontvangst van een bruidspaar. Dat gaat hier in China geheel uitbundig met flinke kokers confetti. Het hotel zal hier ook heel erg blij mee zijn nu er vandaag en wind richting de ingang staat…

Wij pakken de metro richting de Tempel van de Hemel. Dit ligt in een heel groot park waar we flink wat uurtjes rondlopen. In het park houden mensen zichzelf en andere op diverse manieren bezig. Zo worden er dansvoorstellingen gegeven, zijn mensen aan het vliegeren en sporten. Het sporten gebeurt wel geheel anders dan bij ons. Hier doen ze hooghouden (wat wij in Nederland met een voetbal doen) met een soort shuttle en badminton doen zij met een beachbalbatje en een shuttle met een hardere onderkant.. Desalniettemin, beide erg leuk. Edwin doet mee met het hooghouden en ik met het tennissen. De ‘voetbal’ hebben we trouwens ook gekocht, wellicht dat ik hiermee wel kan hooghouden.

Nadat we alles in de het park gezien hebben gaan we met de metro richting Hou Hai. Dit is een gebed met drie meren en ouderwetse steegjes. Eerst besluiten we wat te drinken op één van de terrasjes op de daken van de winkels. Daarna kom ik overheerlijke suikerspinnen tegen. Deze kan ik natuurlijk niet weerstaan.

We lopen vervolgens via de meren naar het metrostation waar we de metro nemen richting het toeristische gedeelte. Hier lopen we eerst even rond in de gigantische shopping mall totdat we sushi over een band zien gaan. Dit lijkt ons een leuk tentje om te dineren. Na flink wat bordjes te hebben gepakt van de band zitten we vol.

We gaan lekker naar de hotelkamer waar we wat televisie kijken en de benen en voetjes wat rust gunnen, want morgen staat de Chinese Muur op het programma.

Dit bericht is geplaatst in 2012 | China met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *