Lover of Loser

Vanmiddag mag ik voor het eerst mee beslissen hoe een musical gaat verlopen.

Eva Pip Pellens
Mees Pim Wessels
Ricardo Nabil Aoulad Ayad
Willem Sander de Heer
Katja Isabel Commandeur
Julia Stijn Fransen
Sem Juliann Ubbergen
Maritza Lauretta Gerards

 

Bij binnenkomst in de zaal vind ik een blauwe en rode kaart op mijn stoel. Deze moet ik gedurende de musical gebruiken om aan te geven welke keuze Eva moet maken. Tijdens het verhaal kom Lauretta een aantal keren het toneel op met een grote microfoon om aan te geven dat het publiek Eva moet helpen en een keuze voor haar moet maken. Door middel van een grove schatting ‘bepaalt’ Lauretta wat het publiek gekozen heeft. Hierdoor krijgt het verhaal de wending die het publiek wilt zien. Wat mij betreft zijn deze momenten eigenlijk best storend en had beperkt moeten worden tot ongeveer drie momenten, waardoor het bij mij realistischer over kwam dat het publiek echt invloed had en de show echt twee kanten op kan gaan.

Het verhaal van Lover of Loser is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Het verhaal heeft verschillende onderwerpen die hedendaags zijn. Hierdoor kan het verhaal een wijze les zijn voor het publiek, wat grotendeels bestaat uit puberende meisjes. Naar mijn mening worden de onderwerpen goed behandeld, maar door de komische aspecten vraag ik mij af of de boodschap goed overkomt.

De kwaliteit van de show vond ik erg tegenvallen. Dit heeft grotendeels als oorzaak dat ik de liedjes die in deze musical zijn verwerkt erg slecht zijn. De melodieën waren wat mij betreft niet pakkend. Ook de teksten pasten niet in de melodie, waardoor er woorden als ‘hellup’ en ‘zelluf’ gebruikt worden. Hier had meer tijd in gestoken mogen worden bij het creëren.

De cast is prima en doet wat in het script staat, maar af en toe mag het geloofwaardiger. Ik vind het wel heel irritant dat alle spelers meerdere rollen vervullen, waardoor de geloofwaardigheid nog minder wordt.

Het decor is erg minimaal. Tijdens de show wordt veel gebruikt van zwarte kisten op wieltjes. Hiermee wordt op leuke wijze gebruik gemaakt, maar het is tevens erg storend dat tijdens de hele show die kisten over het podium heen en weer rijden.

Tot slot wil ik nog even kwijt dat de meeste mensen geen last hebben van geheugenverlies, dus hoeft echt niet de laatste paar minuten van de eerste akte herhaald hoeft te worden in de tweede akte.

Als ik echt keuzes mocht maken voor deze musical zou ik het totaal anders doen.

Dit bericht is geplaatst in Blogs met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *