Rafting it is!

Na een wat laat ontbijt staat vandaag de omgeving van Ubud in de planning. Ik had ergens gelezen dat raften hier heel gaaf zou zijn. Laten we dat dan maar gaan doen vandaag…

We bellen de zelfde taxichauffeur die ons gister heeft rondgereden. Hij weet waar we moeten zijn om te raften. Na een ritje in de auto komen we bij de locatie aan. Vest aan en helm op en gaan, dachten we. Helaas moesten we eerst nog een stukje naar beneden wandelen voordat we bij het water aankomen.

We hebben de wandeltocht en kunnen de boot in. Na een korte, in gebrekkig Engels, uitleg, gaan wij wat onvoorbereid te tocht in. De eerste keer dat we rotsblokken tegenkomen en de het water wat steiler naar beneden zet vinden we het spannend, maar als snel kom ik erachter dat het niet heel spectaculair is. Het begint wat spannender te worden op het moment dat Edwin zijn peddel zomaar in het water laat vallen. Maar ook deze situatie is snel onder controle als de gids de peddel snel weer te pakken heeft.

Na ongeveer drie uur peddelen in de prachtige kloof komen we aan bij onze eindbestemming. Althans…. Hier moeten we hetzelfde hoogteverschil trotseren, alleen nu naar boven. Ik merkte snel dat ik al een tijdje niet in de sportschool geweest was.

Na een snelle verkleedsessie en een ijsje neemt onze taxichauffeur ons mee naar de rijstvelden. Hier lopen we een stukje om foto’s te maken. Daarna zet de chauffeur ons af bij ons hotel, waar we lekker bijkomen met een frisse douche.

Voor het diner duiken we het dorpje in en na het diner ploffen we neer op ons bed.

Dit bericht is geplaatst in 2013 | Bali met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *