Eerste touristisch dagje

Na een zeer warme nacht, omdat de airconditioning niet naar behoren werkt, zitten we rond 8:00u aan de ontbijttafel.

Eén voorwaarde hierbij is wel dat we onze bagage terug komt. We krijgen na veel telefoongesprekjes met zowel Transavia als Schiphol te horen dat onze koffers op zondagavond met een vlucht vanuit Toulouse meekomt. Die laatste uren overleven we wel. We besluiten om maar te beginnen met vakantie zoals we bedacht hadden.

Na het ontbijt gaan we weer naar het vliegveld om wederom een auto te huren. Het geluk is vandaag aan onze zijde. Ondanks dat het een pieremegoggel van een auto is, kunnen we wel eindelijk onze eigen weg.

We gaan vandaag naar het centrum van Casablanca om in ieder geval de Hassan II moskee te bewonderen. Uiteraard stoppen we voor een cappuchino en een crepe om onze eerste honger te stillen. Vanuit het restaurant wandelen we naar de moskee. De kinderen hebben veel bekijks. Deels door hun blonde koppies, maar ook door het rennen over de pleinen.

Na de toeristische trekpleister gaan we terug naar de grote mall. Hier is een soort attractiepark met attracties voor kleine kinderen. Tristen gaat lekker slapen en Alies gaat een aantal attracties in.

Na het attractieparkje is het alweer tijd voor het diner. Deze nuttigen we in de mall, om vervolgens terug te gaan naar het hotel.

Edwin gaat laat op de avond naar het vliegveld om onze koffers op te halen, zodat we de volgende dag onze reis kunnen voortzetten.

Middels de sms houdt Edwin mij op de hoogte. Het vliegtuig landt rond 21.30u. Echter om 22.30u nog steeds geen koffers op de bagageband. Uiteindelijk verlaat Edwin om 23.30u het vliegveld zonder koffers. We proberen maar wat te slapen…

[fbcomments]
Dit bericht is geplaatst in 2019 | Marokko met de tags , , . Bookmark de permalink.